Blog

T-mobile mobilinternet tarifák

2012.11.07 04:05

A mobilinternet korunk egyik leggyorsabban fejlődő kommunikációs ágazata. A mai fiatalok ma már lényegében csak internetes okostelefonokat használnak, amelyekkel alapvető az internet elérése bárhol és bármikor. Jelen írásban a t-mobile mobilinternet tarifák néhány jellemzőjét tekintjük át. A Go!NapiNet egy érdekes konfiguráció 195Ft napi díjjal, amelyet csak azon a napon kell megfizetni, amikor használja valaki, ez napi 10Mb forgalmat takar és havi díj ebben az esetben nincs, ahogy túlforgalmazási díj sem, ugyanis a rendszer nem engedi. Ez lényegében csak alkalomszerű netezéshez és e-mailezéshez ajánlható. A Go!Net L csomag már egy gyorsabb és tágabb internetezési lehetőséget kínál, a havi díj 2000Ft és ez 500Mb adatforgalmat tesz lehetővé túlforgalmazási díj nélkül, ugyanis túllépés esetén 32kbit/s le- vagy feltöltésre lassítja le a szélessávot a rendszer. A RelaxNet M 4050Forintért már 4G forgalmat enged a havi díjban benne foglalva, túlforgalamzási díj nélkül, ugyanis túllépés esetén 128kbit/s lassítja szélessávú internetünket.

Biokandalló alkohol

2012.11.04 02:52

Nem is olyan régen még sokunk számára a kandalló távoli, elérhetetlen luxusnak számított. Főként egy panellakásban, ahová például beépíttetni sem igazán könnyű. De ma már az új generációs kandallóknak óriási előnyük van a régiekkel szemben, nevezetesen, hogy szó szerint bárhová beépíthetőek, és nagyon egyszerűen üzemeltethetőek. És lényegében ennek a nagy előnynek egy magyarázata van, a biokandalló alkohol használatának bevetése. Ennek az alkoholnak szép sárgán lobogó harmonikusan égő lángja van, amely lényegében szagtalanul ég el, némi vízgőzt juttatva a levegőbe. Egy egész este tartó használat során mindössze két gyertyának megfelelő széndioxid keletkezik és a levegőbe kerülő vízgőz sokat segít a fűtött helyiségek szárazságának a feljavításában. Az alkohol elégése után maradt összetevők alapjaiban ugyanazok, int amit mi, emberek is kilélegzünk. Egy liter bioalkohol körülbelül három órán keresztül biztosítja a kellemes hangulatot és a meleget abban a helyiségben, amelyben beépíttettük.

Újrahasznosított papírtáska mint, környezet barát megoldás

2012.10.20 04:59

Az utóbbi két évtizedben hazánkban is elkezdett egyre inkább gyökeret verni a környezetbarát termékek iránti használat igénye. Az újrahasznosított papírtáska hódító útjára az Egyesült államokból indult, ott már évekkel ezelőtt szinte egyöntetű volt a társadalmi elfogadása, ami Európáról még a mai napin sem mondható el teljes mértékben.

Az ipari szektor az újrahasznosított papírtáska gyártását szelektíven kiválogatott papírok felhasználásával készíti el és ezt a papírtáskán általában fel is tünteti.

Egyik nagy előnyük ezeknek az újrahasznosított papírtáskáknak, hogy teljesen automatizált gépsorokon készülnek és ezáltal nagyon kedvező az áruk. A nyomtatásuk szerint kétfélével, a flexo és a szita nyomtatásúval találkozhatunk. Megrendelni általában csak meglehetősen nagy számban szokás csak, itt több ezres megrendelést képzeljünk el.

Az alapanyaguk színe egyöntetűen barna, a papírfül szintén barna, és hajtogatott papírból készül, amit aztán ragasztással rögzítenek a táska testhez.

Mi pontosan a jelzáloghitel

2012.10.20 02:04

A mi pontosan a jelzáloghitel kérdésre egy mondatban az alábbi választ adható. A jelzáloghitel kapcsán a bankok lényegében valamilyen biztosítékot kérnek a hitelfelvevőtől. A pénzintézetek számára legjobban elfogadható biztosíték az ingatlan, hiszen ez mindenképpen tartja az értékét, sőt az esetek többségében még növekszik is az értéke. Ha a hitelfelvevő nem fizeti a szerződésnek megfelelően a törlesztőrészleteket, akkor a bank eladhatja a hitel biztosítékaként felajánlott ingatlant, és amennyiben a vételárból levonta a tartozás hátralékos összegét és marad valami az eladási árból, azt odaadja az ingatlan volt tulajdonosának. Jelenleg hazánkban kétféle jelzáloghitel van forgalomban, az egyikben a felajánlott ingatlan csak biztosítékként szolgál és a hitelösszeg bármire elkölthető, a másik fajtában a a biztosítékként szolgáló ingatlan maga a hitel tárgya is, tehát annak megvásárlására vették fel a hitelt célzottan. A bankok általában csak az érték valamely meghatározott százalékára adnak csak hitelt, a 100%-ára sohasem.

Ponyva javítás ha tönkre ment a ponyvája

2012.10.20 02:02

A Google keresőjébe beütve a ponyva javítás kulcsszavakat elég bőséges kínálattal találkozhatunk több oldalon keresztül. Ezek a cégek általában nemcsak a saját maguk által készített ponyvákat javítják, hanem a más cégek által gyártott sátrak ponyvák és mobilgarázsok ponyváit is, esetenként mindezt akár helyszíni kiszállással és egy bizonyos ideig tartó garancia vállalásával is. A ponyva javítás oka lehet sérülés, valamilyen okból bekövetkezett szakadás, vagy egyszerűen az elöregedésből fakadó, akár helyszínen, akár a korszerűen berendezett műhelyben megjavítják, felújítják vagy kérésre felirattal is ellátják. Vannak olyan vállalkozások is, amelyek 24 órán belül, sürgősségi díj felszámolása nélkül és akár helyszíni kiszállással is vállalják a ponyvajavítást. Általában ezt természetesen egy város belterületére értik, például többségében Budapesten találkozhatunk ezzel az ajánlattal. Az országos kiszállás feltételeiről minden esetben érdeklődjünk már előzetesen.

Lottózókról

2012.10.16 21:02

Jelenleg hazánkban több mint 4400 értékesítőhelyen van lehetőségünk megvásárolni a Szerencsejáték Zrt. lottózással kapcsolatos termékeit, a már régóta sikeres ötöslottót, a hatoslottót, és a Skandináv lottó néven elhíresült 2x7 találatot alkalmazó lottót, valamit természetesen ezeken a helyeken a többféle kaparós sorsjegy is elérhető.

 

Ezek közül az értékesítőhelyek közül sok a Szerencsejáték Zrt. tulajdonában van, de sok hely szerződéses partner, úgymint hírlapüzletek, benzinkutak, postahivatalok és egyéb más partnerek.

 

Röviden ennyit a lottózókról. Egy példával világítsuk meg a lottózás folyamatát. Tehát betérve egy lottózóba, kitöltjük mondjuk egy ötöslottó szelvényt, természetesen SMS-ben és interneten is megtehetjük ugyanezt. A kitöltés során 90 számból kell kiválasztanunk 5-öt, ezután eldönthetjük, hogy a Jokerrel is játszunk-e.

Miután kifizettük a szükséges összeget, már csak a szombat esti sorsolást kell kivárnunk, és kiderül, nyertünk-e és ha igen, mennyit. Nyereményeket az ötös lottón két vagy több szám eltalálása után lehet felvenni.

Új lista

Nincs bejegyzés.